top of page
Søk
  • Hilde Aarskog

Hverdagstrivsel


bilde fra ideastotry.com

Det er fredag og jeg sitter med min daglige "Hvilekopp", en cappichino. Ute regner det og høstfargene begynner å vise seg på trærne. Jeg kjenner på takknemlighet for livet og at vi som familie har det godt både materielt og relasjonelt.

Dette kommer jo ikke av seg selv. Hvert år når det nærmer seg slutten av sommerferien, kommer tanken "Å nei, det var jo så deilig med sommerferie. Kan den ikke vare litt lenger?". Samtidig er det heldigvis ofte slik at overgangen til hverdagen går overraskende greit for meg og jeg blir igjen mint om at jeg er veldig glad i hverdager. Likevel er det ikke alltid sånn. Av og til er det store, og oftere er det små ting jeg ikke er helt fornøyd med. Evaluering av livet har blitt viktig for oss som familie. Mulighetene for endring er store og vi ønsker ikke kaste bort tid på ting som ikke er viktige for oss. I sommer har vi også flyttet fra nord Norge til østlandet så i dette ligger jo hverdagen foran oss som et blankt lerret vi kan fylle.

Det står i Bibelen at vi skal ha "liv i overflod". Ikke "liv i underskudd". Likevel virker det som om det er sistnevnte som har blitt normen for mange. Forventningene til hva vi skal få med oss, klare å gjøre og prestere er ofte helt urealistiske. Noe som igjen gir en stadig økende følelse av å ikke strekke til. Å erkjenne at jeg ikke er deg; At mitt energinivå, mine verdier, evner og ansvar er som det er, har vært og er til enorm hjelp for å gjøre det beste ut av livet mitt. Det er greit å ikke ha tid til alt eller klare alt. Mange gode og spennende prosjekter har blitt lagt vekk til fordel for bedre og enda mer spennende prosjekter. Og mange gode ideer har blitt lagt på hylla til fordel for å "gjøre ingenting", ha rolige kvelder hjemme med familien eller for meg selv. Dette gjør at jeg orker å være tilstede mer. Både hjemme og på jobb. Jeg får en ro i meg fremfor dette stresset som så lett kommer om jeg ikke passer på og tar ansvar for hvordan jeg prioriterer tiden min. Vi har jo alle bare 24 timer i døgnet.

Urealistiske forventninger og diffuse følelser av "generelt ikke god nok" har aldri hjulpet noen til å klare mer. Heldigvis har vi en Gud som kjenner oss og vet hvem vi er og hva vi kan klare. Har du tenkt på det at Han ikke har bedt deg prestere over evne? At kanskje ikke alle dine "burde" er fra Han? Om du kjenner deg igjen i dette, hva med å sette deg ned med Han og be om litt ryddehjelp og prioriteringshjelp slik at du også kan få en hverdag med overskudd, mening og takknemlighet. Også er jeg jo selvfølgelig tilgjengelig om du tenker at det kan være godt med en annen i tillegg til Gud. Han har jo tross alt kalt oss til å være avhengige av hverandre og snakke sant om livet.

Uansett, ta vare på deg selv fordi du er verdt det

og fordi det er til det beste for de som er rundt deg.

Ha en velsignet høst!

Hilde


55 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page