top of page
Søk
  • Hilde

Sliten?


Du er ikke alene om å føle deg overveldet av livets mange gjøremål. Effektivitet er viktig og god tid kan gi dårlig samvittighet i disse dager.

Hva er det som er viktig for oss? Når jeg ser på livet mitt, blir det tydelig at jeg alt for lett prioriterer ting som går innenfor jobb og skole og andre ting som kan måles og som jeg kan "bli ferdig med". Men tar jeg meg litt tid og tenker meg om, ønsker jeg å sette høyere verdi på tid med barna mine, rolige kvelder med mannen min, tid med venner og familie og tid til hvile alene. Med andre ord; mennesker er viktige! Gode relasjoner er uendelig verdifullt og gir livet mening.

Stress skal ikke mestres, men reduseres. Dette kan man gjøre ved å redusere stressende situasjoner, eller ved å forandre hvordan man tenker slik at stressende situasjoner ikke oppleves stressende lenger.

Jeg liker å organisere og strukturere, og det gjelder livet mitt generelt. Så med gjevne mellomrom ser jeg på hva livet mitt består av og gjør om på prioriteringene mine dersom jeg ikke liker det slik det er. Mange ting jeg føler at jeg bare "må", har jeg utfordret meg selv på og forandret til "du må ingenting". For eksempel hadde jeg en formening om hvor ofte jeg burde ta husvasken og hvor godt den burde gjøres. Da jeg akkurat hadde fått mitt andre barn, innså jeg at denne standarden var bare inni hodet mitt, så da justerte jeg den til å passe energinivået mitt og hva jeg fortsatt kjente at jeg kunne leve med.

Hvordan kjennes livet ditt ut for tiden? Hvilke ting består det av og hvordan kan du tenke nytt om de ulike delene dersom det føles for mye? Ofte er det mer enn nok å forandre på en del av gangen. Ellers blir vi så overveldet at vi hverken vet hvor vi skal begynne eller føler det er mulig å forandre noe i det heletat. Lykke til!

#HowTo #Budget #Recipe

23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page